2015-2016

1. advies rond woonvormen formuleren

Dat de groep senioren de volgende decennia zal groeien, hoeft geen betoog meer! Voor de lokale beleidsmensen is het meer dan tijd om zich te buigen over dit woonvraagstuk. Bouwpromotoren hebben ondertussen de nieuwe markt ontdekt en de assistentiewoningen rijzen als paddestoelen uit de grond. Het voorzien van andere woonvormen (Kangoeroewonen, Senioren op kot, Hospita-wonen,…)  blijft noodzakelijk. De keuze van een woonvorm wordt meestal bepaald door de medische zorgen die de oudere nodig heeft. De woonvormen waarbij de zorg centraal staat, dienen beschikbaar te zijn/blijven voor de mensen die deze zorg dan echt nodig hebben. Voldoende alternatieven dienen dus voor handen te zijn. De seniorenraad gaat op zoek naar tussenvormen van wonen voor senioren en geeft hierbij advies aan het stadsbestuur.

 

Binnenkort meer info...

 

2. bekendheid en herkenbaarheid seniorenraad verbeteren.

De seniorenraad is te weinig bekend bij de Poperingse bevolking. Door het verzorgen van kwalitatieve informatieve/ontspannende activiteiten willen we ons profileren als een orgaan dat als spreekbuis kan fungeren tussen inwoner en beleid.


In 2015 was het zover, onze website was een feit!  Met onze website richten we ons tot de Poperingse senior en geven we regelmatig actueel nieuws, zowel lokaal, regionaal als nationaal. We houden de bezoeker ook op de hoogte van wat de seniorenraad doet, en geven een overzicht van de toekomstige activiteiten en kan je via de foto’s nagenieten van de voorbije activiteiten.  Op onze website vind je correcte informatie rond pensioenen, aanvragen tegemoetkoming, mantelzorgpremie,… kortom veel nuttige info. Binnenkort lanceren we ook onze nieuwsbrief.


Heb je nog een idee of een suggestie? Laat het ons weten...


2016-2017

1. Mobiliteit

De mobiliteit in de Westhoek gaat er niet op vooruit. Dit is vooral te wijten aan de beperkte service van het openbaar vervoer. Daarbij komt nog eens dat er steeds grotere afstanden moeten worden overbrugd om boodschappen te doen, iets te bezoeken,… De buurtwinkels en buurtinitiatieven worden schaars.


Mobiliteit betekent zelfstandigheid en dat is nu net wat senioren willen. Met deze werkgroep willen zoeken naar alternatieven, oplossingen,… die de mobiliteit van de senioren verhogen waardoor zij in staat zijn perfect zelfstandig te functioneren.

2. ICT

 

Via de werkgroep is het de bedoeling om een aantal projecten te bedenken en uit te werken die de toegang en de dienstverlening voor de burger in het algemeen en voor de senior in het bijzonder kunnen bevorderen.


Suggestie?!

Heb je een suggestie waaraan de seniorenraad wat aandacht moet besteden? Heb je een idee rond een workshop of een evenement dat kan worden georganiseerd?  Laat het ons vlug weten...

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.