Infosessie 'Overgang & menopauze'

De menopauze is een natuurlijke fase in het leven van vrouwen en markeert het einde van de vruchtbare periode. Meestal treedt de menopauze op tussen 45 en 55 jaar, alhoewel dit moment kan variëren. Het is een proces dat enkele jaren kan duren en gekenmerkt wordt door veranderingen in de menstruatiecyclus, hormonale verschuivingen en symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen, … 

De menopauze heeft een sterke invloed op het mentaal welzijn van vrouwen. Belangrijk is dat de menopauze voor elke vrouw anders is, zowel fysiek als emotioneel. Sommige vrouwen ervaren minimale ongemakken, terwijl anderen meer uitgesproken symptomen hebben. Het is essentieel om te erkennen dat de menopauze een normaal onderdeel is van het ouder worden en dat er verschillende manieren zijn om de uitdagingen aan te pakken ...                     

Lees verder

 

Het bewustzijn rond dit onderwerp groeit en er zijn steeds meer initiatieven om openlijk te praten over de impact van de menopauze op het dagelijkse leven van vrouwen. 

 

Lut Verfaillie, vroedvrouw in AZ Delta campus Torhout en gediplomeerd menopauzeconsulente, komt info geven over dit item. Zowel de oorzaken, de symptomen als de gezondheidsrisico’s komen aan bod. Daarnaast is er ook ruimschoots aandacht voor praktische tips om ook in deze levensfase, een goede levenskwaliteit te behouden. 

 

Lut is tevens bestuurslid bij Menofocus, de vereniging van Belgische Menopauzeconsulenten. Meer info op www.menofocus.be 

 

infosessie 'Overgang en Menopauze'

woensdag 6 maart 2024 om 19 uur

CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 in Poperinge

Toegang: 3 euro

 

Inschrijvingen via 

Infosessie 'Overgang en Menopauze' | Evenementen | Shop Poperinge

 of

Sociaal Huis: 057/33 33 00