Controleer jezelf steeds op een tekenbeet!

 

Plan je een bezoek aan de natuur of doe je een stevige wandeling in het bos?

 

Fijn! Genieten van de natuur is goed voor je gezondheid. Maar wees niet gek. Doe dezelfde dag nog de tekencheck. Want van een tekenbeet kun je ziek worden. Gelukkig kun je de ziekte van Lyme voorkomen of genezen. Pas daarom deze drie vuistregels toe: controleer op tekenbeten (dezelfde dag nog!), verwijder de teek rustig en in één beweging én volg de symptomen een maand lang op.

...

 

Over teken en tekenbeten doen heel wat misverstanden de ronde. Al ooit gehoord dat je een teek het best verbrandt voor je ze verwijdert? Niet doen! Ze kan dan braken en zo is de kans groter dat je besmet raakt met de ziekte van Lyme. Vind je een teek op je lichaam? Verwijder ze dan rustig en in één beweging, zonder te draaien of plat te knijpen.