Kortingsbon van 150 EUR bij aankoop van een nieuwe wasmachine of koelkast!

Koop je een nieuwe energiezuinige wasmachine of koelkast én heb je recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas, dan kan je een korting genieten van 150€ bij de aankoop van je energiezuinig toestel. Vraag dus zeker tijdig je kortingsbon aan en als je in aanmerking komt, stuurt Fluvius je per brief een gepersonaliseerde kortingsbon ter waarde van 150€.

 

De kortingsbon is er enkel voor 'beschermde afnemers' in het Vlaams Gewest. Een beschermde afnemer (of 'beschermde klant') is iemand die recht heeft op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Meer info over de beschermde afnemer  vind je hier.

 ...

 

Belangrijk om te weten

De kortingsbon moet je aanvragen vóór de aankoop van het toestel. De bon is strikt persoonlijk en mag je niet doorverkopen.

Per aangekocht toestel kan je slechts één kortingsbon gebruiken.

We kennen jaarlijks maximum 2 bonnen per gezin op hetzelfde adres toe.

Hou rekening met enkele dagen verwerkingstijd en de verzending van de bon naar jouw adres. De kortingsbon is geldig tot het einde van het jaar waarin je de bon aangevraagd hebt. 

 

Welke energielabels komen in aanmerking?

Sinds 2021 zien de energielabels op toestellen er anders uit. De vele plustekens (van A+++ tot G) maken plaats voor een eenvoudigere rangschikking van A tot G.  De kortingsbon geldt voor de aankoop van een:

nieuwe wasmachine

  • met energielabel A, A+, A++ of A +++ (t.e.m. 30-11-2021)
  • of met het nieuwe energielabel C of beter (sinds 1-1-2021, het nieuwe energielabel is herkenbaar aan de QR-code die erbij staat)

nieuwe koelkast (met of zonder vriesvak)

  • met energielabel A+, A++ of A+++ (t.e.m. 30-11-2021)
  • of met het nieuwe energielabel D of beter (sinds 1-1-2021: het nieuwe energielabel is herkenbaar aan de QR-code die erbij staat).

De kortingsbon geldt niet voor diepvriezers, droogkasten of andere elektrische toestellen.

 

Waar kan je de kortingsbon gebruiken?

Ontdek hier de deelnemende winkels

 

Hoe krijg je snel je kortingsbon van 150 euro?

Vraag de kortingsbon snel en eenvoudig aan via het online aanvraagformulier of download het aanvraagformulier voor een aanvraag op papier.

Voeg een attest/bewijs bij je aanvraagformulier dat aangeeft dat je recht hebt op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas, bijvoorbeeld een kopie van je factuur van de gas & elektriciteit waarop vermeld staat dat het sociaal tarief wordt toegepast. Bezorg dit alles aan Fluvius.