Neem deel aan het Nationaal geluksonderzoek!

Hoe gelukkig is de Belg? Wat bepaalt ons geluk? Zijn ouderen vandaag gelukkiger dan jongeren? Wat is de relatie tussen je persoonlijkheid en je geluksgevoel? Wat is de impact van goede sociale relaties?

 

Stuk voor stuk vragen waar het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek al sinds 2018 de antwoorden op tracht te vinden. Ook in 2020 zetten de onderzoekers hun onderzoek verder. Zij willen concrete aanbevelingen formuleren om het geluk van de Belg omhoog te krikken.

 

Specifiek zijn ze nog op zoek naar ouderen die de vragenlijst invullen.

...

 

Factoren die een invloed kunnen hebben op het geluksgevoel, zoals gezondheid, geld en sociale relaties worden bevraagd. Er is ook extra aandacht voor wat mensen nu eigenlijk écht verlangen van het leven en hoe men staat tegenover ouder worden, ongeacht je leeftijd nu.  

 

Impact van de coronacrisis

In 2020 liggen de kaarten echter anders dan tijdens de vorige onderzoeken. We werden geconfronteerd met uitzonderlijke omstandigheden, wat de onderzoekers inspireerde om hier dieper op in te gaan. Zij voegden enkele vragen toe die peilen naar de precieze impact van het coronavirus op ons nationaal geluk.

 

Neem deel

Online deelnemen aan het onderzoek doe je hier.

 

Vul je de enquête liever op papier in? Gebruik dan dit document. Je kan het verzenden naar:

UZ GENT - Sophie Vandepitte

vakgroep volksgezondheid en eerstelijnszorg (4K3)

Corneel Heymanslaan 10 - 9000 GENT

 

Meer informatie

Lees meer over het onderzoek op https://geluk2020.ugent.be.

 

Vragen? Neem contact op met dr. Sophie Vandepitte via sophie.vandepitte@ugent.be.

Bron: Vlaamse Ouderenraad