COVID-19: Bijkomende maatregelen op het grondgebied van Poperinge

Naast de federale maatregelen:

  • geldt er bovenop die federale verplichtingen (winkels, publieke gebouwen, markten, evenementen …) een mondmaskerverplichting op het stedelijk recyclagepark,
  • is het vanaf donderdag 6 augustus verplicht een mondmasker of elk ander alternatief in stof op publiek toegankelijke en openbare plaatsen bij zich te hebben,
  • is er geen publiek toegelaten bij sportactiviteiten.

De mondmaskerplicht geldt niet voor personen die een medisch attest kunnen voorleggen, zij dienen een gelaatscherm te gebruiken...

 

 

Gezien de huidige evolutie van de pandemie in Poperinge en de omliggende gemeenten beveelt het stadsbestuur wel aan om op alle publieke plaatsen een mondmasker te dragen, los van de geldende alertfase. Een niet aflatende aandacht voor de zes gouden regels voor individueel gedrag en alle overige federale instructies blijven uiteraard een noodzaak.

 

Indien de pandemie in Poperinge en de omliggende gemeenten zou evolueren naar een alertfase 2 of 3 (2 of 3 knipperlichten overschreden) zullen ingrijpender maatregelen noodzakelijk zijn, zoals een mondmasker verplicht dragen op afgebakende (drukkere) plaatsen en de annulatie van evenementen en georganiseerde activiteiten. De heersende alertfase kan je altijd raadplegen op www.poperinge.be/corona.

 

 

Kortom, iedereen heeft voortaan zijn mondmasker op zak, zodat je het altijd en gepast kunt dragen wanneer nodig! Het stadsbestuur zal de bevolking meteen waarschuwen als de stad in een andere alertfase terecht zou komen.