Gezondere voeding kopen door de NUTRI-score.

 

In Frankrijk heeft de overheid de Nutri-Score ingevoerd als gezondheidslabel op voeding. Minister De Block kondigde in augustus 2018 dat ook België voor de Nutri-Score kiest. Het is het eerste label waarvoor is aangetoond dat het consumenten helpt gezondere voeding te kopen. 

 

In het Nutri-Score-systeem geeft een kleurenschaal in combinatie met lettercodes aan welke producten binnen een bepaalde productgroep gezonder zijn dan andere.

...

 

Positief aan dit type label is dat het een product globaal beoordeelt en niet enkel de ongezonde voedingsstoffen en -middelen worden meegenomen (zoals de totale suikers, verzadigde vetzuren, zout en calorieën/energie). Maar ook de positieve zoals fruit, groenten, vezels en eiwitten. 

 

Dit sluit aan bij de visie het Vlaams Instituut Gezond Leven uitdraagt via de voedingsdriehoek: de focus van het voedingsvoorlichtingsmodel ligt niet meer op voedingsstoffen (zoals vet, suiker, zout, eiwitten, …), maar op voedingsmiddelen (groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, …) en hoe deze samen een voedingspatroon vormen.

Meer informatie vind je in het filmpje die je door hier te klikken, kan bekijken.