Massaele opkomst tijdens de eerste sessie van Spierkracht

De sportdienst en de seniorenraad sloegen de handen mekaar en organiseerden 'Spierkracht voor senioren'. Een schot in de roos, zo bleek vandaag: Een 60-tal senioren namen deel aan de zeer toegankelijke oefeningen die werden gegeven door John Debock.

 

Spierkracht is een bewegingsprogramma voor senioren gericht op het verhogen van de spierkracht, het verlagen van het risico op vallen en het verbeteren van de levenskwaliteit. Door het lichaam in goede conditie te houden met regelmatige lichaamsbeweging, kun je gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden tot op hoge leeftijd goed laten functioneren. Deze turnlessen richten zich tot de actieve senior die hun fysieke conditie op peil willen houden of verbeteren.

 

...

 

Naar mate je ouder wordt, verlies je spiermassa en spierkracht. Deze afname wordt sarcopenie genoemd en wordt veroorzaakt  door een vermindering in het aantal en de omvang van de spiervezels. Hierdoor kun je moeilijkheden in het dagelijks leven ondervinden.

 

In cijfers:

  • Tussen het 20e en 75e levensjaar vermindert de spierkracht tot 30 procent.
  • Vanaf 50 jaar is de afname 1 tot 1,5%  per jaar.
  • Vanaf 65 gaat dit nog sneller, tot 3 % verlies per jaar.

Deze verminderde spierkracht zorgt logischerwijs voor een beperking van de bewegingsmogelijkheden.

 

Door voldoende beweging en oefening voorkom je vermindering van spierkracht en kan je zelfs aan spierkracht winnen!!

Kortom: een grote onafhankelijkheid en veel minder risico op vallen.

 

Volgende sessies zijn telkens op dinsdag (9u45-10u45) in de gevechtssporthal, Ouderdomseweg 3, Poperinge en dit tot en met 7 mei.

 

Eerste sessie gemist? Geen probleem, je kan gewoon aansluiten bij de volgende sessie.


 

Deelnameprijs: 2,50 euro ter plaatse te vereffenen (graag met gepast geld).