Vraag je European Disability Card aan!

Ben je invalide, heb je een handicap/beperking, dan kan je gratis een European Disability Card (EDC) aanvragen.

 

Waarvoor dient de EDC?

De EDC is een Europese handicapkaart voor een mensen met een handicap/beperking/invaliditeit om voordelen te kunnen  genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten.  
De kaart is geldig in België en in zeven andere deelnemende Europese landen: Cyprus, Estland, Finland, Italië , Malta, Slovenië en Roemenië.  De kaart is strikt persoonlijk en bewijst dat je een handicap hebt.

...

 

Wie heeft er recht op?

  • Bij een erkenning/dossier bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
  • Indien je recht hebt op een tegemoetkoming of voordeel (parkeerkaart) bij de FOD Sociale Zekerheid/Zorgkas

Hoe aanvragen?

  • Online via het VAPH:  enkel digitaal aanvragen via het digitale loket mijnvaph.be (externe website). In uw persoonlijk dossier gaat u naar de tab ‘EDC’ waarna u op de tekst ‘vraag een nieuwe kaart aan’ klikt. De kaart wordt dan aangemaakt en met de post naar uw persoonlijk adres verstuurd.

 

  • Als u een tegemoetkoming of voordeel krijgt van de FOD Sociale Zekerheid, dan kunt u de kaart aanvragen via het online contactformulier (externe website) van de Directie-Generaal voor Personen met een Handicap.
  • Via de dienst Welzijn: Breng jouw I.D. en pincode van je I.D. mee.  Heb je een dossier bij de FOD Sociale Zekerheid, dan kan je je EDC aanvragen door een e-mail naar de dienst Welzijn te sturen met opgave van je rijksregisternummer (staat op de achterzijde van je identiteitskaart), of te bellen naar 057 30 98 79, of langs te komen: Veurnestraat 22 in Poperinge, iedere werkdag bereikbaar van 9 tot 12u.

Meer info?

Indien je meer informatie wenst, dan kan je de brochure raadplegen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0