INFOSESSIE: Veilig doorheen het verkeer als zwakke weggebruiker

 

Op dinsdag 27 februari om 14.00u in de Bollaard (Watou) komt Johan Van de Velde, verkeerscoördinator en jarenlang diensthoofd verkeer binnen de politie, een uiteenzetting geven rond  'De zwakke weggebruiker in het verkeer, heropfrissing en nieuwigheden in de wegcode ‘.

 

Wie van ons, de heel ervaren chauffeurs buiten beschouwing   gelaten, voelt zich , in het drukke verkeer en op onbekend terrein met  zijn wirwar (soms) aan verkeerstekens, nog ontspannen en veilig ( ook voor anderen)?

Velen zitten ongetwijfeld met vragen, twijfels… om maar

enkele voorbeelden te noemen :

  • Wat betekent een rond wit bord met rode rand en wat als in dat bord een fiets staat afgebeeld ?
  • Wat betekent een omgekeerde witte driehoek met rode rand en wat als die driehoek onder het groene licht van een verkeerslicht staat ?
  • Wat betekent een rechthoekig blauw bord met witte pijl naar boven wijzend en wat als dat bord een rond blauw bord is met witte pijl naar boven wijzend ?

 

 

Deze en nog zoveel andere situaties/vragen komen aan bod en worden  verduidelijkt met bijgaande filmpjes, waarbij er steeds ruimte blijft voor vraagstellingen. Duur : ongeveer 2 en een half uur.

 

 

 

Deelnameprijs

6 euro/persoon , koffie en gebak inbegrepen.

Interesse?

Schrijf je vlug in door overschrijving op rekeningnummer BE95 7383 1913 3658 (OKRA Watou) met vermelding 'Veilig in verkeer' in de mededeling. Ben je geen lid van OKRA Watou, geen probleem, iedereen is welkom!