Maak kennis met Hazebrouck

Sinds september 2023 loopt er een proefproject van De Lijn om ons de verbinding vanuit Poperinge naar Hazebrouck aan te bieden. Op 12 maart zal gids Daniël  jullie begeleiden naar en door Hazebrouck om zo kennis te maken met het centrum van dat Frans-Vlaams stadje.

Het busje komt aan het station. Vandaar is de Grote markt gelegen op amper 10 minuten rustig wandelen. We gaan er even langs dienst toerisme, ondergebracht in het stadhuis om er stadsplan en verdere info op te vragen. Op en in de nabije ...

omgeving van de Grote markt, Place Général de Gaulle, wandelen we langs leuke en gevarieerde eetgelegenheden. Er zijn ook tal van  verleidelijke winkelstraatjes die uitgeven op de Grote markt. Verder ontdekken we het Augustijnenmuseum.  Na dit bezoek wandelen we naar het stadspark, ook in het centrum gelegen. Aan de rand van het park komen we aan de Sint-Elooiskerk waar we even doorwandelen. In de schaduw van de kerktoren staat het huis en museum van priester Lemire, een nogal besproken priester en politieker van de stad. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken.  

 

Via winkelstraatjes, over de grote markt keren we terug naar het station waar we de bus nemen om 17.14 uur terug te keren naar Poperinge.

 

De bedoeling van deze uitstap is om aan iedereen de weg te tonen naar en in Hazebrouck, een stadje net over de grens, zo dicht en gemakkelijk te bereiken.

 

Op 28 maart zal Daniël jullie eveneens begeleiden naar Hazebrouck, deze keer naar het winkelcentrum “La Creule”. Een 15-tal boetiekjes maar ook een aantal gespecialiseerde zaken zoals kleren en schoenen, juwelen, dierenartikels, bloemenzaak … 

 

De bus komt terug langs onze opstapplaats om 17.17 uur om ons terug te brengen naar Poperinge.

 

PRAKTISCH

Telkens vertrekken we vanop de Grote Markt Poperinge aan Sint-Bertinus kerk om 14.02 uur. Iedereen betaalt bij het opstappen ofwel met een ticket of abonnement van De Lijn, ofwel met een bankkaart (geen Cash). Per rit via betaalkaart kost U voor een enkele reis 2,50 €. Voor de terugrit geldt hetzelfde systeem.

 

het aantal deelnemers per uitstap is beperkt tot 22 personen. Kostprijs: enkel jullie busticket. De toegang tot het Augustijnenmuseum is gratis.

 

Graag inschrijven via het LDC De Bres, mail debres@poperinge.be tot 2 dagen voor de uitstap. Laat hierbij weten of je een andere opstapplaats verkiest zodat we ook de chauffeur kunnen verwittigen.

 

Indien voldoende belangstelling zal deze verkenning naar Hazebrouck herhaald worden in de komende maanden.