21 september: Wereld Alzheimer Dag!

Donderdag 21 september is Wereld Alzheimer Dag.  Dementievriendelijk Poperinge wil dementie in september letterlijk extra in de kijker zetten. Op verschillende locaties brengen we gedichten over dementie in het straatbeeld. Wil jij graag zo’n gedicht op je raam? Stel je vóór 1 september kandidaat!

 

Wat houdt deze actie in?

Dementievriendelijk Poperinge organiseert de wedstrijd met de geknoopte zakdoek. Wie de zakdoek vindt, kan een beloning winnen. Dit jaar wordt de actie aan de dementiegedichten gekoppeld. Op één van de locaties komt bij het gedicht een afbeelding van een geknoopte zakdoek. Wie tussen 12 en 30 september een foto bij de zakdoek neemt en die op sociale media deelt met #dementievriendelijkpoperinge of doorstuurt naar seniorenzorg@poperinge.be maakt kans op een lekkere hommelpaptaart. 

 

Wat moet je weten als je een gedicht op je raam wenst?

Dementievriendelijk Poperinge kiest 10 adressen uit de inschrijvingen en contacteert de deelnemers. Op maandag 11 september komen we in de voormiddag langs om het gedicht aan te brengen, je hoeft daarvoor niet thuis te zijn.  Je kan het gedicht zelf weer afwassen, maar we vragen om het zeker de hele maand september te laten staan. De adressen waar een gedicht staat, worden openbaar gedeeld, zodat mensen kunnen langskomen om het gedicht te lezen. Op 1 van de locaties komt ook een afbeelding van een geknoopte zakdoek, waar mensen een foto kunnen nemen voor een wedstrijd op sociale media. Je kiest zelf of je ook zo'n zakdoek op je raam wil, of liever enkel een gedicht.

 

Ben je geïnteresseerd maar wens je nog meer info? Laat het gerust weten!

Wil je graag een gedicht op jouw raam? Schrijf je in via www.poperinge.be/inschrijvingdementiegedichten.