INTERESSANT: Op reis? Weet jij welke vaccinaties nodig zijn?

Binnenkort op reis? Tijd om even stil te staan bij de noodzakelijke vaccinaties.

 

We denken vaak alleen aan reisvaccinaties wanneer we naar verre gebieden trekken. Maar ook in delen van Europa kan een extra vaccin aangewezen zijn. Bijvoorbeeld tegen tekenencefalitis, een virus dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken na een tekenbeet.  

 

Een overzicht van de aanbevolen vaccinaties per land

 

Op deze pagina staan de belangrijkste gezondheidsrisico´s en algemene aanbevelingen. Reisomstandigheden zijn voor iedereen anders en de gezondheidstoestand van elke patiënt varieert. Bespreek uw reis daarom tijdens een reisconsultatie met uw huisarts of in een reiskliniek, bij voorkeur zes tot acht weken voor vertrek.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0