Nieuwe uitgebreide stadswandelroute

 

De Stadswandelroute Poperinge werd herwerkt en uitgebreid. De stadswandeling brengt je langs historische herenhuizen, toont je de sporen van het leven achter het front, maar ook de groene plekjes van Poperinge en sites die volop in ontwikkeling zijn. Je ziet een stad in beweging, vroeger en nu. De vernieuwde route is 5,5 km en herken je aan de klinknagels op de grond. Op de route staan een tiental witte infotafels die wandelaars van extra informatie voorzien.

 

In deze westhoekstad staan gezelligheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid centraal. Je kunt er genieten van heel wat bezienswaardigheden, heerlijke streekproducten, authentieke volkscafés, gastronomische verwennerijen en de couleur locale die de grensstreek typeert. De stadswandelroute van Poperinge laat bezoekers al wandelend kennismaken met de grote verhalen van deze unieke en gastvrije hoppestad.

 

De stadswandelroute is uitgebreid van 2,3 naar 5,5 km en passeert nu ook aan ’t Oud Kerkhof, de Quintenswandeling, de Vroonhofsite en het Burgraaf Frimoutpark. De stadswandelroute werd bewegwijzerd met zo’n 178 metalen klinknagels in de grond. Daarop staat het silhouet van een hoppebel gegraveerd.

 

Meer info, klik hier