Beter slapen (en minder snurken)? Ventileer je slaapkamer!

 

 

Volgens het Universitair Ziekenhuis Antwerpen kampt één derde van de bevolking wel eens met slaapproblemen. Geen wonder dus dat er veel interesse is naar het optimaliseren van slaap. Daarnaast zorgt COVID-19 voor meer aandacht voor binnenluchtkwaliteit.

 

Een doctoraatsstudente pikte deze twee interessante onderwerpen op en combineerde ze in haar doctoraatsstudie ‘Verbanden tussen slaapkamerventilatie en slaapkwaliteit’ aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent. Daarvoor deed ze een literatuurstudie, een experiment, een online enquête en een veldstudie...

 

Wat blijkt? Met een betere ventilatie, door middel van een open slaapkamerraam, is de slaapkwaliteit ook beter. Tijdens haar onderzoek zag ze namelijk dat mensen minder wakker worden en dat ze minder snurken in slaapkamers met een open raam. 

 

Meer info over ventileren? Op de website van Gezond Leven vind je er alle info.