Een antwoord op al je vragen rond de boosterprik!

 

 

Aangezien de bescherming die de vaccinatie tegen COVID-19 na een aantal maanden begint de dalen, is het sterk aanbevolen om een boosterprik te krijgen. Dat is een derde prik een aantal maanden nadat je volledig gevaccineerd bent (of een tweede als je met een Jansen-vaccin gevaccineerd bent). De boosterprik zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw naar het hoogste niveau wordt opgetild. Het is een “boost” voor je immuniteit.

 

 

De verschillende vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen COVID-19: wie volledig gevaccineerd is, loopt veel minder kans om nog ziek te worden. Als je toch nog ziek wordt na vaccinatie, is de kans dat je zwaar ziek wordt of zou overlijden ook weer een heel stuk kleiner.

 

 

Meer informatie kan je lezen op de website van de Vlaamse Overheid. Je kan er ook de filmpjes van professor Pierre Vandamme bekijken die een antwoord geeft op de meest gestelde vragen.