Bewegen is belangrijker dan je denkt!

 

 

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid: da’s geen geheim. De bewegingsdriehoek geeft helder weer hoe je bewegen, zitten en staan best afwisselt voor een gezonde mix. Handig! Maar baby’s hebben natuurlijk niet dezelfde beweegnoden als hun oma of opa. Om het overzicht te bewaren, vind je hier beweegaanbevelingen op basis van leeftijd.

 

 

 

Ben je 65 of meer? Dan doe je er zeker goed aan om te bewegen! Ouderen die voldoende bewegen en niet te vaak aan één stuk stilzitten, die slapen beter, vallen minder dankzij sterkere botten en spieren en lopen minder risico op o.a. dementie en hart- en vaatziekten. Benieuwd wat je kan doen om die voordelen mee te pikken? Klik hier voor alle informatie.

 

 

 

Regelmatig bewegen en niet te lang stilzitten: het is het mooiste cadeau dat je je lichaam kunt geven. Wil je weten hoeveel je best beweegt om gezond te blijven? En vanaf wanneer je té vaak stilzit? Klik dan hier en bekijk de infofiche!