Leef lang en gezond, gebruik minder alcohol.

 

Naarmate je ouder wordt, verandert er heel wat in je leven. De kinderen staan op hun eigen benen, je krijgt meer vrije tijd, je gaat op pensioen. 

 

Door die toegenomen vrije tijd komen er meer gelegenheden waarbij een glaasje alcohol gedronken wordt.  Ook door corona staan iets minder activiteiten op het programma en zorgt dit er voor dat er thuis al es een glaasje of een aperitiefje wordt gedronken. Tegelijkertijd verandert er ook het een en ander in je lichaam, waardoor je net minder goed tegen alcohol kan dan vroeger. Het is dus niet slecht om even bij je alcoholgebruik stil te staan.

 

Minder alcohol helpt om langer gezond te genieten. Kleine aanpassingen hebben soms een grote impact. Met deze tips neem je een vliegende start. 

 

...

 

 

Alcohol en medicatie vormen samen soms een gevaarlijke mix! Alcohol kan de werking van medicijnen versterken of net tegengaan. 

 

 

Klik hier, en ontdek vlug alle voordelen van iets minder alcohol te drinken in een overzichelijke brochure. Doe de test en je voelt na een maand het verschil.  Wil je nog meer informatie lezen rond alcohol gebruik en ouder worden, klik dan hier.