Opgelet, de Lijn stopt met magneetkaarten!

De kartonnen vervoerbewijzen met magneetstrip van De Lijn zijn niet langer bruikbaar. Alleen voor de Kusttram geldt een tijdelijke uitzondering: daar kunnen ze nog tot 30 september gebruikt worden.

 

Wie over magneetkaarten voor de bus of tram beschikt, kan die omruilen tot 30 september in de Lijnwinkels, verkooppunten en online. Er wordt geen geld terugbetaald.

 

Het is sinds maart niet meer mogelijk met cash geld te betalen op de bussen en trams. Aanvankelijk was de stopzetting van cash gepland voor later in het jaar, maar door de corona-epidemie kwam die maatregel er eerder.

...

 

 

 Heb je nog een geldig kartonnen vervoerbewijs?

Stap naar de LIJN-WINKEL en vraag om het resterend bedrag over te zetten op een elektronische kaart (voor occasionele) gebruikers.  Abonnementen komen op de elektronische MOBIB-kaart. 

 

Controleer de vervaldatum van je MOBIB-kaart. Ligt de vervaldatum in het verleden? Dan is de kaart niet meer geldig.

 

Op zoek naar de lijnwinkel?

De dichtstbijzijnde lijnwinkel vind je aan het station in Ieper.   Normaal gezien kan je iedere eerste, derde en vijfde vrijdag van de maand terecht in de mobiele lijnwinkel tijdens de vrijdagsmarkt op de Grote Markt in Poperinge. Voorlopig rijden de mobiele lijnwinkels nog niet uit.

 

Bron: vrt.be