Hoe veilig de draad terug opnemen?

De voorbije maanden lagen de fysieke bijeenkomsten van de ouderenorganisaties, de lokale ouderenraden, de Regionale Platformen Ouderenbeleidsparticipatie en de Interregionale Stuurgroepen Ouderenbeleidsparticipatie, buiten een aantal digitale initiatieven,  omwille van corona volledig stil. 

 

Heel wat ouderen denken na over een aangepaste vergader- en activiteitenplanning in het najaar. Het is inderdaad zinvol om daar nu al werk van de maken en niet te lang te wachten om uit te kijken naar grotere accommodaties en alternatieve formules. 

 

...

 

 

Een aantal aandachtspunten hierbij:

 

  • Welke beslissingen nam uw lokaal bestuur/organisatie  m.b.t. fysieke vergaderingen?
  • Welke zijn de mogelijkheden op de vergaderlocaties waar u doorgaans gebruik van maakt om in een ruimere setting te vergaderen met respect voor de social distancing?
  • Welke zijn de creatieve alternatieven om fysiek samen te komen?

 

Bij het organiseren van vergaderingen en ander vrijwilligerswerk kan bijgevoegd charter nuttig zijn. Het omvat een handig afwegingsschema waarmee jij voor jezelf en jouw organisatie kunt bepalen om veilig terug de draad op te nemen in de samenleving.

De veiligheidsmaatregelen werden voor een groot stuk versoepeld door de Nationale Veiligheidsraad. Hou er rekening mee dat deze maatregelen - indien noodzakelijk – terug verstrengd kunnen worden. 

 

 

Download
Charter 'Hoe veilig de draad terug opnemen'
Charter-Hoe-veilig-de-draad-terug-opneme
Adobe Acrobat document 254.1 KB

Dit charter kwam tot stand in overleg met de Vlaamse Ouderenraad, OKRA vzw, het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw, het Vlaams Mantelzorgplatform, het Vlaams Patiëntenplatform, Domus Medica, de Belgische Vereniging voor Gerontolgie en Geriatrie, Prof. Erika Vlieghe.