Wilsverklaring euthanasie vanaf 2 april levenslang geldig.

 

Sinds 2 april 2020 is de wilsverklaring euthanasie onbeperkt geldig in tijd.

Iedereen, ziek of gezond, kan schriftelijk vastleggen dat hij euthanasie wil wanneer hij in een onomkeerbare coma terechtkomt. Die wens kan worden geregistreerd door middel van een wilsverklaring euthanasie. Om geldig te blijven moest een wilsverklaring euthanasie in het verleden om de vijf jaar worden hernieuwd, wat voor heel wat administratieve rompslomp zorgde. Dat verandert vanaf nu.


Je wilsverklaring nog een laatste keer aanpassen

Opgelet! Deze nieuwe regel is enkel van toepassing op wilsverklaringen die vanaf nu worden opgesteld, dus na 2 april 2020. Stelde je voordien al een wilsverklaring op? Dan moet je die dus nog een laatste keer laten aanpassen naar een wilsverklaring van onbepaalde duur.


Meer informatie

Praktische details over hoe je de voorafgaande wilsverklaring moet invullen, vind je op de site www.euthanasiewilsverklaring.be.