Seniorenvoordeelkaart! Is deze wel zo voordelig als ze laat uitschijnen?

 Heel wat vijftigplussers krijgen een e-mail met een aanbod van de Seniorenvoordeelkaart. Op Facebook en het verschillende websites circuleren ook regelmatig online-advertenties over de voordeelkaart. Maar is de Seniorenvoordeelkaart zo voordelig als ze lijkt?

 

Geen initiatief van de gemeente

Meestal pakt men  uit met een bericht dat de kaart door het grote succes ook in onze regio beschikbaar is. Men gebruikt soms  beelden van het stadhuis wat het vermoeden schept dat het een initiatief is van  het stadsbestuur. Voor alle duidelijkheid: de gemeente heeft niets te maken met deze voordeelkaart.

 
Misleidende reclame?

De Seniorenvoordeelkaart belooft zo’n 500 euro korting per jaar, onder andere bij lokale winkels en restaurants, op uw energieleverancier, uw gsm-abonnement,… . Maar de Federale

 

Overheidsdienst Economie (FOD Economie) kreeg al verschillende klachten over de Seniorenvoordeelkaart. Het gaat dan vooral om klachten over misleidende reclame, omdat het bij de aankoop niet duidelijk is welke kortingen u precies krijgt.


Toch een kaart gekocht?

Als u de kaart minder dan 14 dagen geleden hebt ontvangen en nog niet gebruikt hebt, kunt u de aankoop annuleren. Seniorenvoordeelkaart moet u dan binnen de 30 dagen terugbetalen. Als de bedenktijd van 14 dagen is verstreken, is er geen weg terug, dan bent u sowieso een jaar lang lid.
Let op: zeg uw lidmaatschap op voor het jaar eindigt, anders bent u automatisch lid voor een bijkomend jaar.

 

Bron: Radio 2 - De Inspecteur