Gratis geveltuintje

Wegens succes doet de stad een nieuwe oproep bij de inwoners voor het plaatsen van een geveltuintje.
Per straattegeltuintje worden door de technische dienst gratis een paar tegels langs de gevel (30cm op 60cm) verwijderd om op die plaats één klimplant en twee bodembedekkende planten te zetten.

 

Naargelang de hoeveelheid zon voorzien we volgende geveltuintjes:

  • voor een gevel met veel zon: 1x Trachelospermum jasminoides (Toscaanse jasmijn) en 2x Persicaria amplexicaule inverleith (Duizendknoop)
  • voor een gevel aan de schaduwzijde: 1x Schizophragma hydrangeoides moonlight (Valse klimhortensia) en 2x Epimedium frohnleiten (Elfenbloem)

Het voorzien van een steundraad langs de gevel en het verdere onderhoud van het geveltuintje is voor rekening van de bewoner.

 

De straattegeltuintjes worden enkel geplaatst binnen de bebouwde kom van de stad en van de dorpen. Ze staan tegen een gevel maar op het openbaar domein en worden enkel geplaatst als het voetpad min. 1,50m breed is, zodat er minstens 1,20m vrije doorgang overblijft voor voetgangers.

Geïnteresseerden kunnen hiervoor inschrijven via duurzaamheid@poperinge.be of 057346284 tegen 1 februari 2020. In het voorjaar worden dan de nieuwe tegeltuintjes aangelegd door de technische dienst.