Geen telefoontjes met reclame meer?

 

 

We hebben er allemaal ervaring mee: een verkoper die ons opbelt met een speciale aanbieding voor exclusieve wijn, een authentiek Oosters tapijt, of om de schoorsteen te reinigen. En ook al vinden sommigen dit mooi meegenomen, de meeste mensen worden van dit soort telefoontjes niet echt vrolijk. Vriendelijk vragen om niet meer te bellen bleek vaak geen effect te hebben.

Dankzij een wijziging in de wet op de consumentenbescherming mag geen enkel bedrijf nog ongevraagd telefonisch reclame maken als u zich op de "bel-me-niet-meer"-lijst laten registreren heeft. Hoe gaat dat in zijn werk? U surft naar de website www.dncm.be, maakt een profiel aan – dat trouwens alleen gebruikt wordt om uw inschrijving op de lijst te beheren – en geeft één of meer telefoonnummers in. Nadien ontvangt u een bevestigingsmail van uw inschrijving.  Deze inschrijving is levenslang.

Opgelet: dat u geregistreerd bent op de "bel-me-niet-meer"-lijst betekent niet dat u geen ongewenste reclame per post meer zult krijgen. Om die te doen stoppen, bestaat de "Robinson mail"-lijst.  Meer informatie op www.robinson.be.
Het verschil met de "Bel Me Niet Meer"- lijst is dat deze een wettelijke verplichting is en de "Robinson"-mail lijst niet.

 

bron: GBA