Stoppen met roken

Wie wil stoppen met roken heeft daar gemiddeld 5 à 7 pogingen voor nodig. Omdat medicatie de slaagkans aanzienlijk verhoogt, werd in 2015  beslist om niet één maar twee behandelingen met rookstopmedicatie terug te betalen per persoon. Daar komt vanaf 1 februari 2019 de terugbetaling van het starterspakket bij.

 

Vooraleer mensen toegang krijgen tot een volledige behandeling met rookstopmedicatie, moeten ze namelijk een behandeling van twee weken volgen om te testen of ze de medicatie goed verdragen of niet. Voor zo’n starterspakket betaal je vanaf 1 februari nog slechts 9,80 euro (voorkeursregel) of 14,80 euro (zonder voorkeursregel).

 

 

Rookstopmedicatie kan de ontwenningsverschijnselen verzachten of de zin naar een sigaret onderdrukken. Het zijn geen mirakelmedicijnen. Je eigen motivatie om te stoppen met roken en een actieplan om je gewoontes te veranderen zijn minstens even belangrijk om succes te boeken.

 

Meer info rond stoppen met roken, vind je hier.