Sneeuwtelefoon

Het stadsbestuur van Poperinge zet heel wat medewerkers in om ’s nachts en overdag uit te rukken bij sneeuw- en ijzelproblemen. De administratieve diensten van de afdeling Techniek  bedenken mogelijke trajecten, treffen alle voorbereidingen, zoeken naar verbeteringen en  zorgen ervoor dat iedereen goed geïnformeerd is.

Voetpaden (openbaar domein) voor de eigen woning moeten telkens sneeuwvrij gemaakt worden door de bewoners. Wie als zorgbehoevende niet kan rekenen op de hulp van familie of buren om de stoep sneeuwvrij te maken, kan je de sneeuwtelefoon bellen. De technische dienst stuurt vervolgens een sneeuwveger om de stoep sneeuwvrij te maken.

 

Wens je meer informatie rond de sneeuwtelefoon? Klik hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Logie JP (zondag, 27 januari 2019 09:37)

    Mooi van de mannen. Maar, waarom wordt er niet gestrooid in de woonwijken, zeker die waar ik woon Hoppeland blijft de sneeuw liggen, verleden jaar ook. Gelukkig geen grote problemen dit jaar , vlugge dooi.


    grt jpl