Brandveiligheid voor ouderen. Nooit te laat om er aan te beginnen!

Wat doe jij als het brandt bij jou thuis? Door de grote hoeveelheid rook zie je al snel niets meer en krijg je moeilijkheden met ademen. Na drie minuten ontstaat al een levensbedreigende situatie.

 

Hoe zorg jij ervoor dat je op tijd buiten geraakt. Of beter nog: Hoe kan je het voorkomen?

 

In de brochure van BESAFE lees je hoe je een fatale woningbrand kan voorkomen en welke maatregelen je vooraf kan treffen. Zo ben je alvast op de hoogte van de mogelijke gevaren en weet je wat te doen bij brand.

 

Weet, het brandt echt niet alleen bij een ander...

 

Jaarlijks sterven in België tientallen mensen door een woningbrand. Vaak merken deze mensen de rook of brand te laat op, waardoor veilig vluchten onmogelijk is. Mensen die het overleven, getuigen dat het een ingrijpende gebeurtenis is.

 

Ongeveer de helft van de doden bij woningbranden is ouder dan 65 jaar.

 

Verschillende maatregelen kunnen je kans op overleven vergroten, bijvoorbeeld rookmelders plaatsen en een vluchtplan opmaken....

En als je je beter bewust bent van brandrisico’s kan je ze ook aanpakken. In deze brochure kom je ook te weten wat je moet doen bij brand, CO-vergiftiging en brandwonden. Al de tips in deze brochure kan je zowel gebruiken in een woning als in een appartement.

 

Je kunt ook gratis beroep doen op een brandpreventieadviseur. Voor meer informatie kan je terecht bij jouw lokale brandweerafdeling op het nummer 057 36 10 60 of via brandpreventie@poperinge.be.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0