Gezonder op een eenvoudige manier: Doe mee aan de stappenclash!

 

Van 1 tot 31 mei 2018 neemt Poperinge het op tegen bijna 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. We strijden mee in categorieën volgens inwonersaantal.  De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in zijn categorie, is de grote winnaar. We haalden reeds tweemaal brons in de regionale battle, misschien wordt het nu wel zilver of goud…

Verleden jaar mochten we naast onze derde plaats ook pronken met de oudste en jongste deelnemer, namen 155 Poperingenaars deel aan de wedstrijd, wandelden we in de maand mei 1x rond de aarde en zetten hierbij 60.000.000 stappen. Een resultaat om fier op te zijn.

 

Waarom deelnemen?

Stappen kan je overal: thuis, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier, gaf fietsen … Elke beweging telt!

En stappen is goed voor je gezondheid. Want je hoeft niet intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren.

Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers.

Sla je slag, want je wint als deelnemer niet enkel aan gezondheidsvoordelen. Elke woensdag is er een prijzenpot voor deelnemers. En in het weekend volgen speciale acties, goed voor enkele extra prijzen.


Ook de stad Poperinge geeft opnieuw prijzen weg: er worden 10 POP.KADO-kaarten uitgeloot aan de actieve deelnemers die zich registreren op www.10000stappen.be, zich lid maken van de groep ‘Poperinge’ en hun stappen registreren op deze tool.


Hoe deelnemen?

  1. Registreer je gratis op www.10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt. Als je reeds meedeed aan de stappenclash, kan je inloggen met je vroegere gegevens.
  2. Eénmaal geregistreerd en ingelogd, kan je je aansluiten bij de groep van Poperinge. Hiervoor klik je op ‘Zoek een groep’, vervolgens typ je ‘Poperinge’ in het zoekveld en klik je op zoeken. Daarna wordt de groep ‘Poperinge’ opgelijst en kan je klikken op de groep ‘Poperinge’. Daarna klik je op ‘Lid worden’.
  3. Geef regelmatig je stappen in. Doe dat via de website of app van 10.000 stappen.
  4. Volg de route en tussenstand op de wereldkaart en volg live welke gemeente of stad aan de leiding staat.

Wil je een stappenteller lenen, dan kan dit via de stedelijke bibliotheek. Opgelet, ook hier geldt het principe ‘zolang de voorraad strekt’! Je kan ook een stappenteller-APP installeren op je smartphone. Mocht je een stappenteller willen kopen, dan kan dit bij je apotheker of in een sportwinkel.

 

 

 

 

WEET OOK dat niet enkel stappen tellen! Wie ’s morgens, ’s middags of ’s avonds gaat zwemmen of met de fiets naar het werk komt, of ’s avonds nog wat aan sport doet, of nog wat in de tuin werkt, dan kan je de gewerkte of gesporte tijd ingeven in de registratietool. Iedere 10 minuten wordt dan omgezet naar 1.500 stappen!!

 

 

 

Veel succes!

Reactie schrijven

Commentaren: 0