PRAKTIJKSESSIE: Correct gebruik van hulpmiddelen.

 

Ouderen met rollators of rolwagens zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We zien echter vaak dat deze hulpmiddelen op een verkeerde manier gebruikt worden zodat ze meer een last vormen dan een hulpmiddel zijn. Ook zijn mensen vaak in het bezit van een hulpmiddel, maar gebruiken ze het niet omdat ze niet weten hoe ze ermee moeten omgaan.

 

Het Thuiszorgkruispunt toont je hoe het moet!  In deze praktische sessie wordt het correct gebruik van de hulpmiddelen aangeleerd. Dit zowel aan de gebruikers als aan de mantelzorgers.  De sessie is gratis en vindt plaats op 24 april om 10u in LDC De Bres, Veurnestraat 15 te Poperinge.

 

Daarnaast staan we ook stil bij: ‘hoe help ik iemand om in/uit bed te gaan?’, ‘hoe help ik iemand op/van een stoel?’, ‘hoe help ik iemand in/uit de auto?’ en ‘hoe help ik iemand op/van het toilet?’.

 

Graag vooraf je aanwezigheid bevestigen bij Sophie (0470 28 09 51) of Karlijn (0470 30 76 48). Vervoer nodig? Laat ons iets weten!

 

Deze activiteit kadert in de week van de valpreventie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0