Het waterverbruik bij de Vlaming thuis

 

Deze studie brengt voor het eerst het watergebruik door Vlaamse waterhuishoudens gedetailleerd in kaart. 504 Vlaamse huishoudens registreerden gedurende twee weken in 2016 hoeveel keer ze water gebruikten, voor welke huishoudelijke toepassing (bv. toilet, vaatwasmachine,…) en van welke waterbron (leiding-, regen-, grond- en flessenwater). De registratie is aangevuld met een algemene bevraging en literatuurstudie naar het watergebruik per toepassing.

 

 

 

Een Vlaming verbruikt thuis gemiddeld 114 liter water per dag. Het grootste deel daarvan is leidingwater: 00 liter (88 %) komt uit de kraan. De Vlaming gebruikt dit water voornamelijk voor de douche (24 liter of 21 %), het toilet (21 liter of 19 %), de wasmachine (16 liter of 14 %) en drank en voedsel (11 liter of 10 %). Hij gebruikt ook water voor het bad, de wastafel, het wassen van textiel met de hand, de vaatwasser, de vaat met de hand, poetsen, planten en tuin en andere (42 liter of 36 %).

 

Het volledige rapport kan je hier raadplegen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0