Een eivolle Gotische zaal met de nieuwjaarsreceptie van de seniorenraad

 

Op 25 januari organiseerde de seniorenraad hun tweede editie van de Nieuwjaarsreceptie. Er wordt afgeklokt op 250 aanwezigen. Het doel van de seniorenraad om hun werking toe te lichten en naambekendheid te bevorderen, is  zeker geslaagd.

 

Monique Masschelein, voorzitter van de seniorenraad roept iedereen op om 'wakkere burgers' te zijn en te blijven. Er werd tevens stilgestaan bij het recente Memorandum dat de seniorenraad opstelde. Dit memorandum duidt de werkpunten voor de volgende beleidscyclus aan voor een niet onbelangrijke doelgroep, de senioren, of in andere termen 28% van de Poperingse bevolking. 

 

 

Als belangrijke conclusie uit het memorandum kan worden gehaald dat  er nood is aan een centraal aanspreekpunt op vlak van welzijn, zorg, wonen... specifiek voor senioren en dat tevens kan fungeren als schakel in de ondersteuning van mantelzorgers. Een seniorenloket is de enige weg om het seniorenbeleid naar een hoger niveau te tillen.

 

Het volledig memorandum vind je hier.

 

Sfeerbeelden van de nieuwjaarsreceptie vind je in onze foto-album.

Reactie schrijven

Commentaren: 0