40 % van de senioren niet actief op internet

 

 

De campagne tijdens de digitale week van Cultuurconnect, Linc en Mediawijs wil mensen bekend maken met de kansen en gevaren van digitale trends aan de hand van de thema’s e-inclusie en digitale cultuur. 

 

Ruim 4 op de 10 mensen tussen 65 en 85 jaar maakten in de afgelopen drie maanden nooit gebruik van het internet. Bij de 85-plussers ligt dat aantal nog hoger.

 


“Enerzijds zien we ouderen die de digitale samenleving hebben omarmd: via WhatsApp regelen ze de opvang van kleinkinderen, ze bankieren online en zitten op Facebook”, zegt Nils Vandenweghe, directeur van de Vlaamse Ouderenraad. “Anderzijds zien we een grote groep ouderen voor wie dat allemaal niet hoeft. De instapdrempel ligt te hoog, het evolueert te snel of ze weten niet waar te beginnen.” De Vlaamse Ouderenraad pleit daarom voor begeleiding op maat. Tegelijk moeten organisaties en overheden blijven inzetten op de combinatie van digitale communicatie, een loket in de buurt, papieren informatie en telefonie.

 

Lees het volledige persbericht van de Vlaamse Ouderenraad hier.

 

Bezoek de campagnewebsite van de Digitale Week.

Reactie schrijven

Commentaren: 0