Lancering nieuwe website: www.omgaanmetdementie.be


Het Dementieplan Vlaanderen lanceert de nieuwe website www.omgaanmetdementie.be. Het is een samenwerkingsinitiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen. Ervaringsdeskundigen, waaronder mensen met dementie en professionele hulpverleners, gaven mee vorm aan deze website.

Een veelgehoorde klacht van mantelzorgers die het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen bereikte, was dat ze door het bos de bomen niet meer zagen. Informatie wordt vaak versnipperd aangeboden. Daarom werd ook aandacht besteed aan de diverse behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers: van diagnose tot zorg. Van daaruit werden links gelegd naar de verschillende vormen van dienst- en ondersteunende hulpverlening of naar externe websites.

Reactie schrijven

Commentaren: 0