BE-ALERT: meteen verwittigd!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking?

 

Bij een noodsituatie in Poperinge willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Poperinge vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem van de federale overheid dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee het stadsbestuur jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester als hoofd van de hulpdiensten een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. De burgemeester kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Poperinge en werkt in Brussel of Antwerpen? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen, … bent, of een uitstap maakt naar de sportwedstrijd, een optreden, ... . Inschrijven is volledig gratis.

Registreer je
Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0