Dag van het park

Zondag 28 mei 2017 wordt weer een dag om te genieten… van een prachtig en rustig park midden in het stadscentrum, van leuke (kinder)activiteiten of van een gezellig terrasje.

VOOR IEDER WAT WILS

De vijftiende editie van de Dag van het Park starten we om 11u30 met een optreden van het kinderkoor Touché uit Poperinge.

In de namiddag (tussen 14u en 18u) voorzien we heel wat activiteiten. Circus Hoetchatcha brengt een show om 14u in de circustent, waar om 16u ook compagnie Nietwit hun show brengt. Orkest Bazar komt optreden. Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels zal er traditiegetrouw zijn met natuureducatieve workshops voor kinderen. Kinderen kunnen ook nog reuzenzeepbellen maken en zelfs waterraketten lanceren. Onder vrienden kan je er een gezellig partijtje petanque, Kubb of Mölkky spelen. Er is tevens de stadsparkbar en bij goed weer zijn er ijsjes.

Je komt er ook meer te weten over LETSen (een ruilsysteem van klusjes of materiaal).

PARKBECUE

Tussen 12u en 14u organiseren we een volksbarbecue in het park. Wij zorgen voor een grote barbecue en vuur. Wie dat wil brengt zijn eigen groentjes, vlees en dekens mee om samen gezellig te barbecueën.

ONDER DE STAD NAAR HET STADSPARK

Wie eens op een originele manier het stadspark wenst binnen te wandelen kan deelnemen aan de tocht onder de stad. Als de waterstand het toelaat, zouden we in drie groepen van maximum 20 personen de Vleterbeek volgen van het VTI naar het stadpark. Starten doen we aan het jeugdcentrum om 10u, om 14u en om 15u30. Het wordt een avontuurlijke tocht, dus laarzen en aangepaste kledij zijn aangewezen. Vooraf inschrijven is verplicht via jeroen.vandermarliere@poperinge.be of (057) 346 284 (met vermelding van naam, telefoonnummer en voorkeur van uur).

De organisatie van de Dag van het Park is een vlotte en leuke samenwerking tussen verschillende stadsdiensten, nl. jeugddienst, cultuurdienst, technische dienst, stadsarchief en omgevingsdienst. Het park zal er op de 28ste mei, zoals elke dag, fantastisch bij liggen dankzij parkwachter Wim Rossey. Kom dus gerust af om ervan te genieten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0