Doe mee en STAP Poperinge naar de overwinning

Zin in een uitdaging?
Doe van 1 mei tot 31 mei 2017 mee aan de 10.000-stappenclash.

We gaan met Poperinge opnieuw de uitdaging aan tegen een 12-tal regionale gemeenten. De winnaar is de gemeente die de meeste stappen heeft gezet (in verhouding tot het totaal aantal volwassen inwoners in de gemeente). De tussenstand kan je raadplegen op www.logomiddenwvl.be/stappenclash.

 

Hiernaast zie je nog eens onze resultaten van 2016. Een derde plaats regionaal staat mooi op ons palmares!


Hoe deelnemen?

1. Gebruik een stappenteller

 • Ontleen een stappenteller bij de dienst Toerisme (beschikbaar vanaf 18 april 2017, en zolang de voorraad strekt).
 • Koop een stappenteller in de Colruyt, bij je apotheker, bij je ziekenfonds of in een sportwinkel.
 • Of download één van de gratis apps voor je smartphone om je stappen te tellen. Een overzicht van bruikbare apps vind je op www.10000stappen.be.

2. Registreer je op de stappenregistratietool

 • Surf naar www.10000stappen.be/stappenregistratietool.
 • Registreer je. Of meld je aan als je al een account hebt.
 • Ga naar ‘Groepen’ en klik op ‘Aansluiten bij een groep’.
 • Selecteer eerste ‘Gemeente’.
 • Ga dan naar het vak ‘Zoeken’ en geef ‘Poperinge’ in. Klik op ‘Poperinge 10.000-stappenclash’ en druk op ‘Toetreden tot deze groep’ en aanvaard dat je zichtbaar zult zijn voor de hele groep.
 • Geef elke dag het aantal stappen in dat je die dag gezet hebt. Je krijgt ook beweegtips per mail.

Je kan ook registreren voor of stappen bijhouden van anderen (peter/meter). Meer informatie hieromtrent vind je op de site van 10.000-stappen.be.

Niet enkel stappen tellen mee!
Je kan ook fietsen en andere bewegingsactiviteiten doen zoals fitness, zwemmen, in de tuin werken,… Dit kan je ingeven door het aantal minuten in te vullen dat je die activiteit gedaan hebt: 10 minuten fietsen of andere beweging wordt omgerekend naar 1.500 stappen.

Hulp nodig om je te registreren?
Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan er indien gewenst wat hulp geboden worden om je registratie tot een goed einde te brengen.

Doe mee en win
Op het einde van de stappenclash belonen we een aantal deelnemende inwoners met een mooie prijs. Tien POPCADO-geschenkbonnen worden geschonken door het stadsbestuur Poperinge en verloot tussen de Poperingse deelnemers. (1e prijs : 25 EUR, 2e prijs: 20 EUR, 3e prijs: 15 EUR en 4e en volgende prijzen : 10 EUR).

Actie!
Om je te helpen om extra stappen te zetten, organiseren we verschillende activiteiten:

 • Op 5 mei organiseert Pasar, KWB, jong-KWB, Beweging.net en  Femma in samenwerking met de dienst Welzijn een avondwandeling. Je hebt keuze uit een wandelafstand van 4 of 8 km.  Inschrijven kan bij de desbetreffende verenigingen of via femmapoperinge@gmail.com of 057 33 97 49 (Ria Vervenne). Er wordt gestart tussen 19u en 19u30 op de pui op de Grote Markt. Onderweg worden op leuke locaties een standje voorzien met spijs of drank. Na de wandeling wordt ook nog een drankje aangeboden in Bistro Lucien De Gheus (LDC De Bres) in de Veurnestraat. Het computerlokaal in het LDC staat ter beschikking voor het registreren van de deelnemers voor de stappenclash. Kostprijs voor deelname: 3 EUR/ all in.
 • Er worden 3 gezondheidswandelingen voorzien voor de startende wandelaar: 8 mei, 15 mei en 29 mei. Er wordt telkens verzameld vanaf 14u aan het LDC De Bres voor een leuke tocht van ongeveer 8 km. (organisator : LDC De Bres)
 • SeniorGames: Reserveer alvast 1 juni in uw agenda, want dit wil je niet missen. Het uiteindelijk doel is jou te laten kennismaken met een aantal sporten (wandelvoetbal, line dance, zwemmen, groenbollen, krolf, yoga, curling…) en je op deze manier te laten bewegen. (organisator : De dienst sport, de dienst welzijn en de seniorenraad). Meer informatie vind je hier. Kostprijs voor deelname bedraagt 5 EUR/all in.
 • Je kan ook gebruik maken van de 10.000-stappenroute (of voor de minder geoefende stapper, de 4.000-stappenroute). Deze route kan je afhalen bij de dienst Toerisme. Deze dienst beschikt ook over een uitgebreid aanbod aan wandel- en fietskaarten.
 • Houd je van wat rust tijdens de inspanning, dan is de zitbankenroute misschien iets voor jou.  Er is de zitbankenroute van 9,5 km en voor de minder geoefende stapper  een kortere versie van 2,2 km. Deze route kan je afhalen bij het LDC De Bres.
 • In de bibliotheek wordt tijdens de maand mei een themastand voorzien rond wandelen/bewegen.

Ook zin om een actie op poten te zetten? Of je wenst meer informatie?
Geef gerust  een seintje, wij  kunnen  jullie hierbij  helpen! Neem  gerust contact op met de dienst welzijn via welzijn@poperinge.be of 057 30 98 79.

Meer beweegtips voor een actief leven?
Neem een kijkje op www.10000stappen.be.

 

Samen gaan we voor de overwinning!

Reactie schrijven

Commentaren: 0