Nieuwe tarieven DE LIJN vanaf 1 februari 2017

 

De Lijn past in februari 2017 haar prijzen opnieuw aan. Naast de sms-tickets worden ook de abonnementen en lijnkaarten duurder. Enkel de prijzen van het m-ticket (via een app op je smartphone), de dag- en meerdagenpassen en het biljet bij de chauffeur blijven ongewijzigd.

 

Mensen zonder een smartphone zullen een duurder ticket moeten kopen.

 

 

De prijs van het veel gebruikte sms-ticket stijgt vanaf februari met 11%. Je zal dus voortaan 2,15 euro (inclusief communicatiekosten) betalen voor dat type vervoersbewijs. Het m-ticket, dat je via een app kan bestellen, wordt daardoor met zijn 1,80 euro het goedkoopste biljet. Je betaalt geen verwerkingskosten, maar je kan dit ticket enkel aankopen via een app op een smartphone.

 

Wie niet beschikt over een smartphone en een enkel biljet wenst te kopen heeft volgende (duurdere) mogelijkheden:

  • SMS-ticket: 2,15 euro (inclusief verwerkingskosten, 0.20 euro duurder dan in 2016)
  • Biljet bij de chauffeur: 3 euro (prijs blijft ongewijzigd)
  • 10-rittenkaart: 15 euro (1 euro duurder dan 2016)

Ook de prijzen van de abonnementen stijgen vanaf 2017:

  • Omnipas 65+ abonnement: 52 euro (1 euro duurder dan 2016)
  • Abonnement aan verlaagd tarief (vervoersgarantie): 42 euro (1 euro duurder dan 2016)

Raadpleeg hier de nieuwe tarieven van De Lijn vanaf februari 2017.

 

Goed om weten
65-plussers die niet in aanmerking komen voor een abonnement aan verlaagd tarief (vervoersgarantie) en meer dan 17 keer per jaar een heen-en-terugrit maken of meer dan 35 ritten doen, zijn best af met een abonnement van 52 euro.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0