Geen 90, maar 70!

 

Op dit moment is de algemene maximumsnelheid op wegen buiten de bebouwde kom 90km/u. In de praktijk is dat vaak beperkt tot 70km/u, door een aanvullend reglement en verkeersborden. 

 

Vanaf 1 januari 2017 wordt 70km/u de norm buiten de bebouwde kom (die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm is) in Vlaanderen.

 

De Vlaamse overheid lanceerde een informatiecampagne. Studies van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) tonen aan dat we ons binnen de bebouwde kom nog relatief goed aan de snelheidsregimes houden. Eenmaal buiten de bebouwde kom, duwen we het gaspedaal vaak te hard in.

 

Door de basissnelheid op de gewestwegen terug te brengen naar 70 km/u in plaats van de huidige 90 km/u wil Vlaams minister van Mobiliteit Weyts de verkeersveiligheid op de gewestwegen verhogen. De verlaging zorgt ook voor meer duidelijkheid en een aanzienlijke vermindering van het aantal verkeersborden.

 

Meer informatie rond de campagne vind je hier.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0