Voordracht 'Diefstal met list'

 

CC GHYBE
Vrijdag 9 december om 14u
Gratis toegang, mits vooraf inschrijven via 057 33 33 00 of welzijn@poperinge.be
In organisatie van de Seniorenraad Poperinge en lokale politie

 

Stel je voor: een bediende van de watermaatschappij belt bij je aan om de meterstand op te nemen. Je laat hem binnen zodat hij zijn werk kan doen. Even later ben je bestolen. Het ging om een valse meteropnemer. Je werd het slachtoffer van een diefstal met list.


Bij deze vorm van diefstal geeft een persoon zich valselijk uit voor een politieagent, bediende van een water- of elektriciteitsmaatschappij, … Op die manier slagen de daders erin de woning binnen te dringen en slaan ze hun slag.


Meestal zijn senioren het slachtoffer van listige dieven. De daders handelen vaak in groepen van 2 à 3 personen. Dergelijke inbraken doen zich overdag voor, en er wordt geen geweld bij gebruikt. De buit bestaat hoofdzakelijk uit geld.


Wil je ook weten hoe je een echte politieagent en meterstandcontroleur van de valse kan onderscheiden? Wens je graag wat extra tips? Schrijf je dan vlug in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0