Recht op sociaal tarief op de waterfactuur?

Elk Vlaams gezin betaalt mee om afvalwater te zuiveren. Dit heet de ‘heffing op de waterverontreiniging’. De meeste gezinnen betalen via een bijdrage op de waterfactuur van hun watermaatschappij. Het is mogelijk dat je voor deze zuivering een aparte factuur krijgt van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), het biljet ‘heffing op de waterverontreiniging’.


Vanaf heffingsjaar 2016 is de vrijstelling om sociale reden vervangen door een sociaal tarief. Met dit sociaal tarief krijg je een gedeeltelijke vrijstelling van de heffing. Gezinnen die vroeger geen heffingsbiljet toegestuurd kregen wegens sociale vrijstelling, ontvangen vanaf nu een heffingsbiljet voor 20% van het totale heffingsbedrag.


Heb je recht op een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van de heffing op de waterverontreiniging? Dan moet je de heffing niet of niet volledig betalen.  In deze informatiefiche krijg je meer uitleg.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0