NIEUW: Zorgvolmacht

 De ‘zorgvolmacht’ is een nieuwe uitgebreide mogelijkheid voor het geval je zelf niet meer kan beslissen en wilsonbekwaam wordt. Met een ‘zorgvolmacht’ beslis je zelf over wie de bevoegdheid krijgt om beslissingen te nemen en handelingen te stellen over je goederen of financiën wanneer je dat zelf niet meer kan.

 

Naast de ‘zorgvolmacht’ is het ook aangeraden om tegelijkertijd een vertrouwenspersoon aan te duiden die jouw belangen zal behartigen en toezicht zal uitoefenen op de daden, verricht door de persoon die van jou een zorgvolmacht ontving.

 

Wist je trouwens dat je ook een vertrouwenspersoon kan aanduiden die voor jou beslissingen kan nemen over je persoonlijke gezondheidstoestand en doktersbehandelingen wanneer je het zelf niet meer kan?

 

Stichting Alzheimer Onderzoek gaf de brochure ‘Bescherm en plan uw nalatenschap’ uit. Daarin wordt informatie gegeven over het plannen van jouw nalatenschap, het opstellen van een testament en over het inbouwen van bescherming. Deze brochure is volledig gratis. Je kan ze aanvragen door een mailtje te sturen naar: alzheimerstichting@gmail.com.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  vandemaele (donderdag, 22 december 2016 15:38)

  de zorgvolmacht brochure

 • #2

  Seniorenraad (vrijdag, 23 december 2016 08:40)

  Beste,

  De zorgvolmachtbrochure moet je aanvragen bij de stichting Alzheimer. Dit kan je doen door een e-mail te sturen naar : alzheimerstichting@gmail.com. De brochure wordt dan volledig gratis opgestuurd of doorgemaild.

  Met vriendelijke groet,
  Alexander Tydtgat namens de Seniorenraad