Gebrek aan interesse en vaardigheden bij 56-plussers ligt aan de basis van de digitale kloof

Het onderzoekscentrum iMinds heeft het gebruik van digitale media door 56- tot 85-jarigen in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat de ‘digitale kloof’ zich niet alleen vertaalt in het bezit van computers en mobiele toestellen, maar ook in de mate waarin en de manier waarop men ze gebruikt. Een gebrek aan interesse en aan vaardigheden om ermee overweg te kunnen, zijn het vaakst de reden om geen digitale media te gebruiken. Toch zijn ook bij ouderen heel wat toestellen en toepassingen aan een opmars bezig.

 

Meer informatie vind je hier.

Computeropleidingen voor beginners, je kennis en vaardigheden bijschaven,... kan je bij het Dienstencentrum De Bres, Veurnestraat 15, 8970 Poperinge.

Een overzicht van alle activiteiten en cursussen vind je hier.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0