Grootouders & kleinkinderen

 

 

De resultaten van de ‘Grote Grootouderbevraging’ en de ‘Grootouder uit de duizend’-bevraging illustreren het belang van grootouders en kleinkinderen voor elkaar: ze vinden het geweldig om samen dingen te doen en bij oma en opa is het altijd een beetje feest.

 

Ook voor de ouders betekenen ze een grote steun: bijna 80% van de grootouders helpt met de combinatie werk en gezin en 91% vangt de kleinkinderen op als ze ziek zijn.

De Gezinsbond wijst er evenwel op dat de steeds langer wordende loopbanen een stoorzender kunnen vormen: meer en meer grootouders zijn en blijven nog aan het werk en kunnen dus niet makkelijk inspringen. Voor gezinnen die het moeilijk hebben, is dit minder goed nieuws. Zij zullen allicht vaker beroep moeten doen op een betalende en minder flexibele opvang.

 

Meer informatie vind je hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0