Seniorenraad organiseert 3 workshops rond verkeer

De Seniorenraad organiseert, in samenwerking met onder andere de Verenigingen voor verkeersveiligheid, Mobiel 21, de VTI-rijschool Poperinge, een aantal seniorenverenigingen en DC De Bres,  een mooi aanbod aan workshops rond veilig verkeer, speciaal op maat van senioren.

We kunnen er niet om heen dat het verkeer steeds drukker wordt en dit ten koste van  onze veiligheid. Deze workshops dragen bij tot het zich comfortabeler voelen op de weg, zij het nu te voet, met de fiets of met de wagen...

 

Veilig elektrisch fietsen - OC De Croone (Proven) - maandag 7 maart om 14u

Boeiende introductie op “elektrisch fietsen”: ook iets voor u?

De elektrische fiets is al lang geen uitzondering meer. De fiets met trapondersteuning biedt dan ook mooie voordelen: het is een goedkoper alternatief voor de auto, goed voor het milieu en bovenal dé manier om te blijven genieten van fietsen! Toch zorgt de elektrische fiets ook voor onzekerheden. Hoe zit dat met de wetgeving? Is die snelle en zware fiets wel veilig? Waar moet ik op letten bij de aankoop? Hoe zit dat met die batterij en wat bij herstellingen? Hoe gedraag ik me tijdens onze fietsuitstappen in groep?
De workshop biedt het antwoord op deze vragen en meer. In een presentatie geeft een speciaal opgeleide oudere een brede introductie over het doen en laten van de elektrische fiets, de aankoop, de aandachtspunten bij het gebruik in het dagdagelijkse verkeer of op fietstochten, ...
Na de infosessie, die ongeveer 2 uur duurt, ben je als deelnemer gewapend met heel wat input om zelf kritisch naar een handelaar toe te stappen. Daarnaast krijg je ook de kans om een testrit te maken met een elektrische fiets.

 

Blijf veilig mobiel, ook na je 55ste - DC De Bres (Poperinge) - maandag 14 maart om 14u

Inspirerende voordracht over het zich  op een veilige manier verplaatsen met verschillende middelen.

Welke alternatieven zijn er voor de auto? Hoe organiseer je je om te geraken waar je wil als het wat moeilijker begint te gaan? Hoe gedraag je je als zachte weggebruiker in dat drukke verkeer? En hoe haalbaar is het om je te verplaatsen met hulpmiddelen?  De lesgever reikt je tips aan om onzekerheid te overwinnen. Aan de hand van concrete situaties  toont de lesgever hoe je hinderpalen kan overwinnen om zelfstandig mobiel te blijven!. Je krijgt, in een workshop die ongeveer 2 duurt, zoveel mogelijk tips mee waar dat kan.

 

De verkeersregels in uw buurt - CC Ghybe (Poperinge) - donderdag 17 maart om 14u

Interactieve opleiding om uw kennis van de verkeersregels op te frissen en de nieuwigheden te leren kennen.

Het verkeersreglement is omvangrijk en bestrijkt heel wat onderwerpen. Om door het bos de bomen te blijven zien, bieden we een workshop aan die een selectie maakt van wat u echt moet weten om u veilig in het verkeer te bewegen : de allerbelangrijkste verkeersborden, wegmarkeringen en verkeersregels passeren de revue. De lesgever vertrekt daarbij van de lokale situaties zodat de deelnemers goed op de hoogte zijn van wat mag en niet mag in hun eigen omgeving.  In deze workshop die ongeveer 2 uur duurt, ben je weer helemaal mee in het verkeersverhaal.

 

INSCHRIJVEN!
De seniorenraad biedt deze workshops gratis aan. Je kan je ook vooraf inschrijven. Dit doe je door te bellen naar het Sociaal Huis op het nummer 057 33 33 00 of een e-mail te sturen naar welzijn@poperinge.be. Wij zorgen voor een boeiende namiddag en tevens voor een kopje verse koffie…

Reactie schrijven

Commentaren: 0