Een warm gebaar in strijd tegen armoede!

 

Draag je steentje bij en kom drink een tasje soep ten voordele van onze strijd tegen armoede... Onze vrijwilligers staan op de vrijdagsmarkt op 4, 11 en 18 december.

 

Met deze soepactie ten voordele van Welzijnszorg vragen een aantal Poperingse organisaties/verenigingen aandacht voor de 1.600.000 mensen die in armoede of op de armoedegrens leven. Met de opbrengst kan Welzijnszorg lokale projecten die kansen geven aan mensen in armoede, stimuleren en ondersteunen.


Armoede is veel meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw  wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek, ... Armoede maakt dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten. Genoeg redenen dus voor iedereen om het signaal te geven dat armoede een onrecht is en dat we er samen iets aan moeten doen.

Breng een bezoek aan Soep op de stoep ! Drink een beker soep, steun deze hartverwarmende actie en verwarm zo je eigen hart.

Meer informatie vind je op onze flyer.

Organisatie: Albatros-Welzijnsschakel, ACV-CSC, De Wervel, Gezinsbond Poperinge,

Pastorale Eenheid Sint-Bertinus Poperinge-Vleteren, Landelijke Gilden,

OCMW/Sociaal Huis, Buurthuis De Bellewijk en het stadsbestuur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0