Praatcafé Dementie


Dementie zorgt er vaak voor dat het moeilijk wordt om dagen zinvol in te vullen: activiteiten of hobby’s, die vroeger zo vanzelfsprekend waren, verlopen moeilijker; interesses gaan verloren; sociale contacten verminderen…


Leen Vandevyver, referentiepersoon dementie in het Woonzorgcentrum OLV Gasthuis Poperinge, geeft boeiende mogelijkheden waarmee men aan de slag kan om toch op zoek te gaan naar een zinvolle daginvulling.
Ook communicatie met personen met dementie is vaak niet evident en er kan sprake zijn van moeilijk hanteerbaar gedrag. Hier gaat Leen eveneens dieper op in en biedt ze een aantal bruikbare tips om de communicatie te bevorderen.


Deze namiddag biedt mantelzorgers ongetwijfeld nuttige informatie die helpend en ondersteunend kan zijn in de dagelijkse zorg voor een persoon met dementie.
Naast dit informatief moment biedt het Praatcafé ook een ontmoetingsmoment voor personen met dementie, hun familie, vrienden en kennissen.


Deze namiddag wordt begeleid door professionelen zowel uit de thuiszorg als uit de residentiële zorg. Zij staan steeds ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

 

Praktische info

  • Donderdag 3 december van 14 tot 16u
  • Jeugdcentrum de Kouter, Komstraat 30, 8970 Poperinge.
  • De toegang is gratis. U hoeft niet in te schrijven.
  • Professionelen kunnen een aanwezigheidsattest krijgen.

Voor meer informatie kan u terecht bij één van de initiatiefnemers:

Reactie schrijven

Commentaren: 0