Brochure 'Iedereen veilig op de weg'

Mobiliteit is voor iedereen belangrijk, want mobiel zijn is de schakel tot integratie, zelfstandigheid en participatie aan de samenleving. Het is echter niet voor iedereen evident om zich veilig en correct (met of zonder hulpmiddel) op de openbare weg te begeven. Wie bijvoorbeeld fietst met een (elektrische) motor kan onder de wegcode voor bromfietsers vallen. Hetzelfde geldt voor rolstoelen. Afhankelijk van het type en van de snelheid die je ermee kan halen, volg je als rolstoelgebruiker ofwel de wegcode van de voetganger of van de fietser.

Het is niet altijd evident om een duidelijk antwoord te krijgen op vragen als: ‘Welke rechten en plichten heb je als fietser, voetganger, bromfietser of rolstoelgebruiker? Waar moet je rijden? Waar kan je terecht voor een rijgeschiktheidsattest? Moet je een verzekering afsluiten?’ S-Plus en de Vlaamse Federatie voor Gehandicapten sloegen de handen in elkaar en maakten een brochure om de weggebruiker goed te informeren over de regelgeving die anno 2015 van toepassing is.

 

De brochure kan je hier bekijken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0