Opendeur: Assistentiewoningen Residentie De Bres

OCMW Poperinge bouwt in de Veurnestraat 15 een nieuw lokaal dienstencentrum. In het gloednieuwe gebouw zijn ook 4 assistentieflats voorzien.


Op zaterdag 12 december van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur kan je kennismaken met deze nieuwe assistentiewoningen.


De 4 assistentiewoningen van de Residentie De Bres worden in de loop van de maand januari toegewezen door de Raad van het OCMW.  Begin 2016 zullen de assistentieflats instapklaar zijn.
 
Ben je op zoek naar een uniek gelegen flat, vlakbij het centrum met aan de achterkant zicht op het stadspark?

In het gebouw kunnen de bewoners van de 4 flats genieten van de gemeenschappelijke voorzieningen die het lokaal dienstencentrum De Bres ter plaatse ontwikkelt. De ruime flats (69 m² - 86m² - 90 m² - 95 m²) zijn afgewerkt met geïnstalleerde keuken en badkamer en volledig rolstoeltoegankelijk. De verpleeg– en zorgequipe van het WZC Huize Proventier verzekert de zorgpermanentie voor de bewoners van de flats.


Interesse?

Personen die wensen opgenomen te worden in één van de 4 assistentieflats moeten hun kandidatuur indienen voor 23 december 2015.


Zij moeten minstens aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de leeftijd van 65 jaar hebben,
  • voldoende zelfredzaam zijn om zelfstandig hun leven te organiseren maar met een beginnende, beperkte zorgbehoefte. 

De woonassistent beoordeelt de beginnende kwetsbaarheid op basis van een specifieke beoordelingsschaal.


De dagprijzen zijn vastgelegd op 37 of 38 euro naargelang de grootte van de flat. Hierin zijn inbegrepen: de woonassistentie, de noodalarmering, 24u/24u zorgassistentie, overbruggingsopvang, onderhoud en energieverbruik gemeenschappelijke delen en onderhoud technische installaties.
 
Kom gerust een kijkje nemen op de opendeur van zaterdag 12 december. 
Enkele medewerkers van OCMW Poperinge zullen klaar staan om de nodige uitleg te verschaffen.Meer informatie nodig?  

Janne Simpelaere, Woonassistent Residentie De Bres WZC Huize Proventier Doornstraat 4 te Poperinge. Je kan haar bereiken op het nummer 057 34 65 00 of via socialedienst@huizeproventier.be.

Reactie schrijven

Commentaren: 0