Week van de Geestelijke gezondheid

We hebben de neiging om bij onszelf eerder de negatieve dan de positieve eigenschappen te zien. Jezelf aanvaarden zoals je bent kan je enorm op weg helpen om gelukkiger te worden.


  • Focus je niet alleen op je beperkingen, maar ga ook uit van je KRACHTEN en DENK POSITIEF! Ben je heel handig? Super grappig? Zeer verstandig? Enorm sportief? Een muzikaal talent? Een kei in je vak? Ga na waar jij goed in bent en WAT JOU BIJZONDER MAAKT!
  • Denk niet dat je weet hoe anderen over jou denken. Interpreteer reacties van anderen niet altijd negatief, maar besteed aandacht aan de POSITIEVE SIGNALEN die je van anderen krijgt.
  • Laat je niet doen door onze samenleving die verwacht dat we allemaal mooi, slim, sexy, gezond, gelukkig en rijk zijn. Want dat is niet mogelijk. Vergelijk jezelf dus niet met anderen en stel jezelf geen te hoge verwachtingen, maar AANVAARD JEZELF ZOALS JE BENT.
  • Wees niet te streng voor jezelf. Staar je niet blind op dat ene tekort bij jou, dat doen andere mensen ook niet. Ze schenken aandacht aan JOUW TOTALE PERSOON, dus probeer dat bij jezelf ook.
  • Aanvaard dat iedereen en dus ook jij tekorten heeft en dat je dat niet zomaar kan veranderen. Wat je wel kan veranderen, is je houding ertegenover: sluit je niet op, maar WEES OPEN en laat je zien!
  • Bepaalde ervaringen kunnen ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen vermindert. Maar wat je hebt aangeleerd, kan je ook afleren! KIJK EENS OP EEN ANDERE MANIER naar jezelf, de anderen en de wereld.


Klik op volgende activiteiten voor meer informatie:

 

 

 

Fit zijn in je hoofd lukt soms niet alleen.  Misschien zijn je klachten te ernstig? Je doet dan best beroep op een professionele hulpverlener. Praat hierover met je huisarts! Hij of zij kan je helpen en doorverwijzen voor passende hulp. 
In het Sociaal Huis kan je terecht bij de eerstelijnspsycholoog. Een vraag stellen of een afspraak maken kan telefonisch via het nummer 057/33 33 00 of via mail (eerstelijnspsycholoog@sociaalhuispoperinge.be).
Wens je meer info, neem dan contact op met de welzijnsdienst, 057 33 98 79, welzijn@poperinge.be.
Benieuwd naar andere tips om je ‘Fit in je hoofd’ te voelen? Ontdek hoe veerkrachtig je bent op www.fitinjehoofd.be!


Reactie schrijven

Commentaren: 0