Wegenwerken in Roesbrugge

Vanaf maandag 28 september 2015 worden de Bergenstraat en de Prof. Rubbrechtstraat te Roesbrugge tussen de IJzer en het Roesbruggeplein afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer naar aanleiding van het heraanleggen van verzakte voetpaden. De aannemer Verkinderen startte, in opdracht van het agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid, de werkzaamheden reeds op 14 september 2015. Maar door de beperkte rijbaanbreedte vinden bouwheer en aannemer het niet aangewezen dat naast de werkende machines nog doorgaand verkeer rijdt.

Een omleiding  is voor de duur van het voetpadherstel bijgevolg noodzakelijk. Op deze wijze kan de aannemer veiliger werken en de werken sneller finaliseren. De hinder duurt vermoedelijk twee weken. De omleiding loopt via lokale wegen richting Krombeke, Stavele en Beveren-aan-de-IJzer voor het autoverkeer en langs de N8 voor het zwaar vervoer. Er wordt wel steeds een doorgang voorzien voor fietsers en voetgangers.


Bij vragen of problemen kan je contact worden opgenomen met het Agentschap Wegen en Verkeer in Ieper, op  057/22 08 81.

Reactie schrijven

Commentaren: 0